DISC-training

Een op maat gemaakte training voor teams met maximaal 8 werknemers. 

Wil je de samenwerking onder collega’s verbeteren? Zodat het team verandert in een geoliede machine en de resultaten automatisch groeien? Dat doe je met de DISC-training. 

Vertrouwen en wederzijds begrip

Dat zijn de ingrediënten voor zo’n geoliede machine. Het zorgt voor een hecht team dat graag samen toewerkt naar het beste resultaat. Want de motivatie is hoog, er is respect en iedereen staat open voor feedback. En collega’s die zich fijn bij elkaar voelen, helpen elkaar groeien. En als het veilige gevoel eenmaal ontstaat, zijn de positieve gevolgen ervan oneindig.

Door een DISC-training krijgt elke individu inzicht in zichzelf en andere teamleden. Ze leren elkaar op een ander niveau kennen. Inclusief valkuilen, sterke eigenschappen en voorkeursstijlen. En met kennis komt begrip. Begrip voor onverklaarbare conflicten. Begrip voor miscommunicaties of de moeizame samenwerkingen met bepaalde collega’s.

De kennis en inzichten maken alles opeens heel logisch. En dat verbetert de communicatie en nog belangrijker: de waardering en het vertrouwen in elkaar. Want ze weten wat ze aan elkaar hebben.

Een interactieve, gezellige en leerzame dag

De mix van theorie en praktijk is in balans, waardoor iedereen leert op een manier die past. Ik start met het delen van mijn kennis over gedrag vanuit mijn NLP opleiding. Daarna maak ik het snel praktisch, door te benoemen wat ik zie in het team en met een kaartspel. Daardoor zien de collega’s zelf ook de verbanden tussen situaties. Met die kennis oefenen collega’s daarna met rollenspellen en voeren ze gesprekken over de analyses.

Ondanks het leerproces, is er genoeg ruimte voor gezelligheid en plezier. Want dat zorgt voor herkenning en nieuwe inzichten en is dit de basis voor verandering.

Creëer een geoliede machine vanaf 895,-*

  • een training van een hele dag of dagdeel
  • een uitgebreide geprinte persoonlijke analyse per deelnemer
  • een DISC- en drijfverenanalyse in de groep
  • interactieve oefeningen om de stijlen te ervaren
  • een concreet actieplan voor het team


* De prijzen zijn afhankelijk van groepsgrootte en duur van de training. Een offerte vraag je aan in het contactformulier.

In 4 stappen naar meer begrip

1. Kennismaking

Voor een training op maat, ga ik eerst in gesprek met de leidinggevende. Zo krijgen we de grootste hulpvraag duidelijk en stel ik daarna de offerte op.

2. De voorbereiding

Om het voor elk teamlid waardevol te maken, vult elke individu een analyse in. Het is de basis van de uitgebreide persoonlijke analyse en geeft mij inzicht in hoe het team in elkaar zit. Welke kleuren van de disc zitten er nu in het team en wat betekent dit?

3. De training

Op de dag zelf komen theorie en praktijk allebei voorbij. Van kaartspellen over alle kwaliteiten en het delen van je eigen analyse tot het inzicht in de samenstelling van het team en opdrachten tussendoor. We wisselen het leren af met herkenning, kwetsbaarheid en humor.

4. Nabespreking

De training zit er op, en nu? In een individuele sessie leer je je eigen voorkeursstijlen nog beter kennen en begrijpen. Je komt erachter wat je er zelf mee kan doen.

Veelgestelde vragen

Het is een analyse die je helpt om inzicht te krijgen in gedrag van collega’s en jezelf. Dat doe je door de kwaliteiten en valkuilen letterlijk in kaart te brengen. Met deze inzichten verbeter je de communicatie, laat je relaties en persoonlijke ontwikkeling groeien.

Met deze training kan je alle kanten op. Doordat de relaties in het team verbeteren, groeit het vertrouwen en staat er een hecht team op de werkvloer. Een logisch gevolg daarvan is dat de sfeer fijn is en de resultaten automatisch verhogen.

Dat is afhankelijk van het vraagstuk. Een training kan een dagdeel duren. Maar als het om een uitgebreidere training gaat, dan past een hele dag beter. Benieuwd wat er past bij jullie vraagstuk? Vraag dan een gratis kennismaking aan.

Er is geen standaard training, want dit is afhankelijk van waar het team behoefte aan heeft. En in de kennismaking deel ik mijn advies na het horen van de hulpvraag. Er zijn wel onderdelen die vaak terugkomen: de kaarten met kwaliteiten, rollenspellen, het team grid en de gesprekken met collega’s.