Loopbaancoach Karin Vliem

Waarom doen we in ons leven niet vooral de dingen die ons blij maken? Die vraag staat centraal in mijn leven als mijn moeder op vroege leeftijd overlijdt. Ik haal kracht uit deze verdrietige gebeurtenis en gebruik het om de regie in mijn leven terug te pakken.

Eigen regie nemen. Durf je dat?

Ik besef me dat ik altijd een keuze heb en dat helpt me om nu te doen waar ik echt blij van wordt. Maar voordat het zover is, doe ik ook gewoon waarvan ik denk dat het zo hoort.

Want ik kies eerder altijd voor banen die veilig voelen. Met werk dat aansluit bij mijn opleiding en nieuwe functies waar voor mij weinig uitdaging in zit. En elke keer wil ik na 2 jaar weer een nieuwe stap maken, want het verveelt me en ik zit niet op mijn plek. Dat is zo duidelijk dat zelfs collega’s zeggen: “Je kan meer, Karin!”

Tja, ik wil wel. Maar ik heb jonge kinderen en mijn man doet een studie. Genoeg redenen om het niet te doen dus!

Jij mag ook kiezen voor je eigen geluk en daar wil ik je bij helpen.
Durven. En hulp durven vragen.

Toch besef ik uiteindelijk dat keuzes spannend mogen zijn. En dat ik grip wil krijgen op mijn eigen geluk. Nu. Want er zijn altijd redenen om het niet te doen.

Maar hoe? Met hulp, want ik kan dit niet alleen. Daarom start ik met een loopbaantraject en volg ik later zelf de opleiding als loopbaancoach. En dat verandert alles voor me, want nu sta ik hier. Ik voel meer energie, heb weer plezier in mijn werk, volg graag opleidingen en vertel met enthousiasme over m’n werk. Dagelijks ben ik blij met deze keuze. Want werk is niet gewoon werk. Als je daar niet blij bent, merk je dit in alles.

Jij mag ook kiezen voor je eigen geluk en daar wil ik je bij helpen. Met oprechte aandacht en inlevingsvermogen. Door te luisteren zonder oordeel en je te vragen: “Wat wil jij?”. In een veilige omgeving waar alles mag: lachen én huilen. Niks is te gek, want ik weet precies waar je doorheen gaat. Vanuit verbinding houd ik je een spiegel voor en daag ik je uit om uit je comfortzone te stappen. Op deze manier doe jij gewoon je verhaal, zie ik de rode draad en maken we ingewikkelde gedachten simpel.

Ik help je de mogelijkheden te zien.

En onthoud: er is altijd wel iets mogelijk, hoe zwaar de situatie soms ook lijkt. Ik help je relativeren als ik zie dat je blokkeert of een belemmering je hoofd overneemt. Zodat je vol met zelfvertrouwen en een positief gevoel stappen zet. Dan ontstaat er magie en ontdek je hoe het is om in je kracht te staan.

Je neemt jezelf weer serieus, denkt bewust na over wat je wilt en handelt ernaar. Daar doe ik het voor! Want dan leef je zoals jij wilt, op een manier die bij jou past.

Wil je ontdekken welke kracht er in jou zit? Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen!